Tancat de la Pipa

El Tancat de la Pipa és una àrea de reserva dins del Parc Natural de l’Albufera.

Tancat de la Pipa

El Tancat de la Pipa és una àrea de reserva dins del Parc Natural de l’Albufera.
A causa de les necessitats de conservació de l’espai, i per a assegurar la qualitat en l’atenció al visitant, les visites han de concertar-se prèviament (tant per a grups com per a visites individuals).
Amb una superfície de 40 hectàrees, compta amb dues llacunes, un ullal (aflorament d’aigua) i quatre parcel·les que funcionen com a aiguamolls artificials, que retenen els nutrients i milloren la qualitat de l’aigua que entra en les llacunes i posteriorment arriba a l’Albufera.
Coneix més sobre el Tancat de la Pipa:
www.tancatdelapipa.net

Descobreix tota l'oferta d'activitats

Observació d'aus

Al llarg de tot l’any es pot visitar l’observatori del Tancat de la Pipa per a veure les diferents aus que habiten al Parc Natural i el Port de Catarroja en les diferents estacions.
QUAN
Per a accedir al Tancat de la Pipa simplement cal avisar amb uns dies d’antelació.
CONTACTE

Visites al Tancat de la Pipa

Es poden reservar visites per a grups d’amics o familiars fins a 55 persones en les quals un tècnic del Tancat de la Pipa explica la tasca que fan, la importància de l’Albufera, l’aigua, els camps d’arròs, els animals, etc.
QUAN
Per a accedir al Tancat de la Pipa simplement cal avisar amb uns dies d’antelació.
CONTACTE

El Tancat per a centres educatius

Es realitzen visites lúdiques per a centres de secundària, formació professional, universitats, escola d’adults i, en comptades ocasions, alumnes d’educació primària. Durant aquesta visita els estudiants coneixen totes les instal·lacions del Tancat de la Pipa i les seues funcions. Se’ls parla també d’ecologisme, l’Albufera, etc.
QUAN
De setembre a juny en horari de matí. En aquest cas se sol tancar el Tancat per a les visites escolars els dies que s’han concertat.
CONTACTE

Pràctiques formatives en el Tancat de la Pipa

El Tancat de la Pipa ofereix l’opció de poder realitzar pràctiques formatives. Tot aquell interessat només ha de posar-se en contacte amb ells per a obtindre més informació i poder començar a treballar en l’Albufera i el Port de Catarroja.
QUAN
Uns mesos a l’any, si hi haguera persones interessades a realitzar les pràctiques.
CONTACTO

Tallers de sostenibilitat en dies mundials

Hi ha alguns dies mundials destacats que guarden relació amb la naturalesa i amb el mateix espai del Port de Catarroja. En aquests dies el Tancat de la Pipa organitza activitats i tallers lúdics.
QUAN
Al llarg de tot l’any en dies assenyalats. Ho van publicant i anunciant en funció dels dies mundials.

Per exemple: Dia mundial del Teuladí, el 6 d’abril de 17.00 h a 19.30 h. En aquest cas l’activitat té relació amb com fer un seguiment de les caixes de nius del Port.
CONTACTE

Voluntariat de neteja del Port

Consisteix en una activitat totalment voluntària en la qual els visitants aprenen a netejar zones amb fang alhora que aprenen coneixements sobre l’aigua, la qualitat d’aquesta, les espècies que viuen al Port i a l’Albufera, etc.
QUAN
Durant tot l’any es van convocant voluntariats. Per exemple l’1 d’abril es va preparar una jornada per a netejar els voltants del canal.
CONTACTE

Què fer al Port de Catarroja?

PASSEJOS EN BARCA

TANCAT DE LA PIPA

VELA LLATINA

SENDERISME

GASTRONOMIA

VEURE TOTS