Coneixent el Port

El Port de Catarroja és una de les quatre entrades fluvials
a l’arxiconeguda Albufera de València. Va començar com un
port romà, fa quasi 2000 anys, i des de llavors ha sabut
conservar la seua essència pràcticament intacta.

Coneixent el Port

El Port de Catarroja és una de les quatre entrades fluvials a l’arxiconeguda Albufera de València. Va començar com un port romà, fa quasi 2000 anys, i des de llavors ha sabut conservar la seua essència pràcticament intacta.

On estem?

A la comarca de l’Horta Sud, en el sud-est del municipi de Catarroja i a només 15 minuts del centre de València (amb connexió tant per carretera com amb tren de rodalia).

On estem?

A la comarca de l’Horta Sud, en el sud-est del municipi de Catarroja i a només 15 minuts del centre de València (amb connexió tant per carretera com amb tren de rodalia).

Pesca, arròs i comerç

L’activitat del Port de Catarroja ha sigut un important motor de l’economia local al llarg de la història. D’ací eixia gran part de la pesca i de la producció d’arròs de l’Albufera, i hui es manté com el major productor d’arròs DO València. A més és el port de referència on es practica l’ofici de calafat dedicat a la construcció i manteniment de les barques.
A la fi del segle XIX comença a utilitzar-se com a punt d’eixida de les barques destinades al transport de passatgers i materials, comunicant Catarroja amb altres zones poblades pròximes a l’Albufera. L’embarcació que travessava el llac per a aquesta finalitat, que feia el recorregut fins al Palmar i el Perelló, era el conegut com a Ravatxol des de finals del segle XIX fins a mitjan segle XX.

El Port en l’actualitat

Hui dia el Port de Catarroja és un espai protegit, on es combinen les activitats tradicionals i agrícoles —com la pesca o la producció d’arròs— i la conservació i gaudi d’aquest espai natural. Gents de Catarroja i visitants acudeixen les quatre estacions de l’any a gaudir d’aquest paradís, un recés de pau que serveix de parèntesi en les seues atrafegades vides.
A través de rutes —com la Ruta Blava, que recorre els 3,4 km que separen el Port del Tancat de la Pipa— el visitant pot fer-se una idea de la bellesa paisatgística, així com de la importància de cuidar un espai com aquest.

Què fer al Port de Catarroja?

PASSEJOS EN BARCA

TANCAT DE LA PIPA

VELA LLATINA

SENDERISME

GASTRONOMIA

VEURE TOTS