Vela Llatina

L’embarcació més emblemàtica de la zona és la de vela llatina,
que s’utilitza en la zona des del segle II a. de C. Aquesta embarcació
de vela triangular aprofitava les particularitats de l’estany amb els
corrents de vent que la caracteritzen.

Vela Llatina

L’embarcació més emblemàtica de la zona és la de vela llatina, que s’utilitza en la zona des del segle II a. de C. Aquesta embarcació de vela triangular aprofitava les particularitats de l’estany amb els corrents de vent que la caracteritzen.
Aquesta manera de navegar, transmesa de generació en generació, disposa de diferents competicions, depenent dels metres de l’embarcació, amb barques de més de 8,5 metres, les més grans, fins als anomenats barquets, de menor grandària però que requereixen una major habilitat en el patronatge.
Gràcies a la tradició i la permanència d’aquesta activitat, podem ser partícips d’imatges com l’hissat de desenes de veles triangulars quan el sol es reflecteix en les aigües del llac, rememorant aquesta antiga forma de navegació, de la qual es tenen dades històriques des del segle XVI.
Especialment en els mesos de primavera i estiu, l’Associació de Vela Llatina dels Peixcadors de Catarroja organitza exhibicions des del Port fins a l’Albufera on els visitants poden gaudir —des del mateix port o pujats en algunes de les embarcacions d’acompanyament— d’aquest espectacle que ha sobreviscut al pas dels segles. Embarcacions arribades des de Silla, el Palmar i la mateixa vila de Catarroja, tornen als antics sistemes de pesca i navegació per a competir amb habilitat i domini del vent en l’exhibició de vela llatina.
A més, l’associació ofereix un curs d’iniciació a la vela llatina que sol celebrar-se en els mesos de primavera.

Descobreix tota l’oferta de Vela Llatina

Viu una regata de Vela Llatina

Acompanya’ns i navega al costat de les embarcacions de vela llatina en l´Albufera, gaudeix d’una activitat amb segles d’història.
QUÈ INCLOU
Una vegada a l’any es realitza una exhibició de vela llatina, on qualsevol barquer pot inscriure’s i eixir amb la seua barca per a fer el recorregut establit.

En aquesta exhibició alguns dels visitants poden pujar a les barques fins a completar l’aforament i gaudir de l’experiència en primera persona. A més els barquers demostren la tradició en la navegació de la vela llatina.
CUÁNDO

Pròximes exhibicions: maig, juny i juliol.
A les 08.30 h es fa el muntatge de les barques i a les 11.30 h ixen cap a l’Albufera.

L’exhibició en la qual es presenten més barquers i sols es fa una vegada a l’any sol ser el mes de setembre, coincidint amb les festes patronals de Sant Miquel. En aquesta exhibició es reuneixen barquers de tots els ports de l’Albufera per a demostrar les seues habilitats amb el vent a l’hora de navegar.

PREU
10 €/persona
CONTACTO
www.velaelport.es

Associació de vela llatina de pescadors
625941382 / info@velaelport.es

Cursos de Vela Llatina

L’associació de la vela llatina de pescadors organitza cursos en els quals qualsevol pot inscriure’s com a alumne. Aprendràs la tradició de navegar a vela, dels diferents vents, les diferents barques, espècies que habiten en l’entorn, etc.
QUÈ INCLOU
Classes teòriques
Classes pràctiques
QUAN
Els cursos es fan de febrer a abril.
Són deu classes que s’imparteixen els dissabtes al matí de 10.00 h a 14.00 h.
Per a poder fer el curs cal inscriure’s a través de la pàgina web de l’associació.
PRECIO
80 €
CONTACTO
www.velaelport.es

Associació de vela llatina de pescadors
info@velaelport.es

Què fer al Port de Catarroja?

PASSEJOS EN BARCA

TANCAT DE LA PIPA

VELA LLATINA

SENDERISME

GASTRONOMIA

VEURE TOTS